Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ



ΥΛΙΚΑ
1 1/2 αλέυρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. βραστό νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κιλό ψιλοκομμένη καβουρδισμένη ψίχα
φιστικιού αιγίνης
1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
   


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Με το μίξερ στη μεγλαλη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι,  μπέϊκιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Με πλαστική σπάτουλα ρίχνουμε τα φιστίκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  180c . Βουτυρώνουμε  μια φόρμα 22 εκατ. και την καλύπτουμε με βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα. Το ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυόσει στη φόρμα πάνω σε σχάρα. Πασπαλίζουμετην άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου