Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙ


ΥΛΙΚΑ (για 8 ατομα)
500γρ. φύλλο κανταϊφι
750γρ. φέτα θρυμματισμένη
1κλ.αγρια χόρτα
500ml.γάλα
1/2 φιλτζ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c. Σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια δυνατή φωτιά ζεστένουμε το λάδι, ρίχνουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν για 8 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Ξαίνουμε το κανταϊφι.Αλείφουμε  με λίγο λάδι ένα στρογγυλό πιρέξ με διάμετρο 20 εκ. και στρώνουμε το μισό κανταϊφι. Ρίχνουμε τα χόρτα με το τυρί και απλώνουμε απο πάνω το υπόλοιπο κανταϊφι. Περιχύνουμε με το γάλα, αφήνουμε για 1 1/2 ώρα στο ψυγείο και ψήνουμε στον φούρνο για 50 λεπτά, ώσπου το κανταϊφι να ροδίσει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου