Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ



ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας
2 μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
½ κιλό ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
λίγο λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
μισό ξύλο κανέλας
1-2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
μπαχάρι – πιπέρι – αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε μία ώρα σε νερό
2.Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα.
3.Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας.
4.Μετά βάζουμε το κρασί, τον πελτέ, την ντομάτα και αφήνουμε να πάρουν όλα μια βράση.
5.Προσθέτουμε 1-2 φύλλα δάφνης, λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί. Αν χρειαστεί, θα ξαναβάλουμε ζεστό νερό.

6.Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
7.Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό και τις στραγγίζουμε.
8.Δέκα λεπτά πριν γίνει το κρέας προσθέτουμε τις μελιτζάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου