Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια

 Υλικά:
    1. · 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
    2. ·  1 Συσκευασία μανιτάρια τύπου champignons
    3. ·  4 Φέτες μπέικον 
    4. ·  1 Σκελίδα σκόρδο
    5. ·  Μαϊντανός
    6. ·  1/2 φλιτζάνι  ηλιέλαιο
    7. ·  αλάτι, πιπέρι 
    Προετοιμασία υλικών
    Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια και τα μανιτάρια champignons
    στα 4 εάν είναι μεγάλα , στη μέση εάν είναι μεσαία και εάν
    είναι μικρά τα βάζουμε ολόκληρα.

    Κόβουμε σε πολύ μικρά τετραγωνάκια το μπέικον και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.


    Διαδικάσια
    Προθερμαίνουμε καλά το τηγάνι η το γουοκ μας με ηλιέλαιο.
    Αφου κάψει ρίχνουμε πρώτα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε
    γρήγορα μέχρι να μας δώσει μια λευκή όψη, χωρίς να στεγνώσει το κρέας.


    Επειτα ρίχνουμε το μπεϊκον για να δωσει γεύση μπάρμπεκιου και το αφήνουμε
    να τσιγαριστεί για λίγο.Στη συνέχεια βγάζουμε και τοποθετούμε όλο το μίγμα
    (κοτόπουλο, μπεϊκον , λάδι) σε ένα σκευος.


    Τωρα σειρά εχουν τα μανιτάρια. Βάζουμε ξανά λάδι στο τηγάνι και τα
    σωτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν προσθέτοντας μπεϊκον και εδώ .
    Ιδανικό ειναι απ'έξω να είναι ψημένα καλά και από μέσα ζουμερά.
    Αρα θέλουμε δυνατή φωτιά.

    Οταν ετοιμαστούν τα μανιτάρια μας παίρνουμε το προηγούμενο μίγμα
     (κοτόπουλο, μπεϊκον , λάδι) και το ανακατεύουμε όλο μαζί με τα
    μανιτάρια στο τηγάνι/γουοκ προσθέτοντας και σκόρδο.


    Στο τέλος βάζουμε κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε 4 λεπτά μέχρι να δέσει
    και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μας για να δροσίσει
     και να δώσει μια γεύση φρεσκάδας.

    Ειναι Ετοιμο!!! Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι , μακαρόνια ή και πουρέ.
    Η γεύση είναι φανταστική καθώς όλα έχουν μία γεύση μπάρμπεκιου.
    Θα το λατρέψετε διότι είναι γρήγορο εύκολο και νοστιμότατο!!!!

    Διαρκεια παρασκευής φαγητού: 15 λεπτά
    Καλή σας ορεξή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου