Υλικά:
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κ.σ. μπαίκιν πάουντερ
1 ¼ κ.γ. αλάτι
2 ½ κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
¾ κούπας καλαμπόκι, κατεψυγμένο (χωρίς να χρειασθεί να το ξεπαγώσετε) (ή από κονσέρβα αφού το στραγγίσετε)
1 κούπα άσπρο δυνατό τσένταρ τυρί, τριμμένο (ή άλλο παρόμοιο)
1 ¼ κούπα γάλα (2 % λιπαρά εάν προτιμάτε)
2 μεγάλα αυγά
8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και όχι πολύ καυτό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βάζετε τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Βουτυρώστε καλά μια γυάλινη (ή αντικολλητική φόρμα κέικ), διαστάσεων 23εκ. ***Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το μέγεθος σε σχέση με την ποσότητα των υλικών ώστε να ψηθεί το ψωμί ομοιόμορφα.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπαίκιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέστε το καλαμπόκι και το τυρί και ανακατεύετε πάλι.
Σε άλλο μπωλ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα ελαφρά με τον αυγοδάρτη. Προσθέστε το γάλα και τότε χτυπήστε τα υλικά πολύ καλά. Ρίξτε το μείγμα αυγών μαζί με το βούτυρο στο μπωλ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται μεταξύ τους. Προσέξτε να μην τα χτυπήσετε πολλή ώρα.
Μεταφέρετε το χυλό στη βουτυρωμένη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει το ψωμί και να ροδίσει ελαφρά στην επιφάνεια.
Βγάζετε από το φούρνο πάνω σε μια σχάρα και το αφήνετε να συνέλθει για λίγα λεπτά μέσα στη φόρμα. Ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.
*** Εάν σας περισσέψει ψωμί μπορείτε να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο και να το ζεστάνετε ξανά στους 175°C-180°C για 10-15 λεπτά.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κ.σ. μπαίκιν πάουντερ
1 ¼ κ.γ. αλάτι
2 ½ κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
¾ κούπας καλαμπόκι, κατεψυγμένο (χωρίς να χρειασθεί να το ξεπαγώσετε) (ή από κονσέρβα αφού το στραγγίσετε)
1 κούπα άσπρο δυνατό τσένταρ τυρί, τριμμένο (ή άλλο παρόμοιο)
1 ¼ κούπα γάλα (2 % λιπαρά εάν προτιμάτε)
2 μεγάλα αυγά
8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και όχι πολύ καυτό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βάζετε τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Βουτυρώστε καλά μια γυάλινη (ή αντικολλητική φόρμα κέικ), διαστάσεων 23εκ. ***Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το μέγεθος σε σχέση με την ποσότητα των υλικών ώστε να ψηθεί το ψωμί ομοιόμορφα.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπαίκιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέστε το καλαμπόκι και το τυρί και ανακατεύετε πάλι.
Σε άλλο μπωλ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα ελαφρά με τον αυγοδάρτη. Προσθέστε το γάλα και τότε χτυπήστε τα υλικά πολύ καλά. Ρίξτε το μείγμα αυγών μαζί με το βούτυρο στο μπωλ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται μεταξύ τους. Προσέξτε να μην τα χτυπήσετε πολλή ώρα.
Μεταφέρετε το χυλό στη βουτυρωμένη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει το ψωμί και να ροδίσει ελαφρά στην επιφάνεια.
Βγάζετε από το φούρνο πάνω σε μια σχάρα και το αφήνετε να συνέλθει για λίγα λεπτά μέσα στη φόρμα. Ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.
*** Εάν σας περισσέψει ψωμί μπορείτε να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο και να το ζεστάνετε ξανά στους 175°C-180°C για 10-15 λεπτά.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου