Συστατικά
Υλικα για τη ζυμη:
250ml χλιαρο γαλα
60γρ βουτυρο ή μαργαρινη λιωμενο
500γρ αλευρι
1 πακετακι ξερη μαγια
50γρ ζαχαρη
1 πρεζα αλατι
Υλικα για τη καλυψη της ζυμης:
50γρ βουτυρο
5 κουταλια της σουπας ζαχαρη
100γρ κρεμα γαλακτος
4 κουταλιες της σουπας μελι
300γρ αμυγδαλα φιλε
Υλικα για τη γεμιση:
2 φακελακια κρεμα ζαχαροπλαστικης και κρυο γαλα οσο και οι οδηγιες του παρασκευαστη.
Οδηγίες
Ανακατευουμε το βουτυρο μεσα στο χλιαρο γαλα και αφου ανακατεψουμε το αλευρι με τη μαγια ζυμωνουμε με το γαλα και τα υπολοιπα υλικα.
Αφηνουμε το ζυμαρι να διπλασιαστει σε ζεστο περιβαλλον. Βουτυρωνουμε ενα ορθογωνιο ταψι και ζυμωνουμε αλλη μια φορα. Το στρωνουμε στο ταψι και το αφηνουμε να διπλασιαστει για αλλη μια φορα περιπου 30 λεπτα αφου πρωτα το τρυπησουμε με ενα πιρουνι σε ολη του την επιφανεια.
Στο διαστημα αυτο ετοιμαζουμε το μειγμα της καλυψης ως εξης:
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το βουτυρο τη κρεμα γαλακτος,τη ζαχαρη και το μελι ανακατευοντας σε χαμηλη φωτια εως οτου γινει μια ομοιομορφη μαζα και τελος ριχνουμε τα αμυγδαλα. Αφηνουμε να κρυωσει (δεν το βραζουμε).
Στρωνουμε το μειγμα της καλυψης πανω στο ζυμαρι και ψηνουμε στους 200 βαθμους κελσιου για 20-25 λεπτα.
Ετοιμαζουμε τη κρεμα ζαχαροπλαστικης και τη βαζουμε στο ψυγειο.
Τελος αφου κρυωσει η ζυμη την κοβουμε στη μεση και τη γεμιζουμε με τη κρεμα. Προσοχη το κομματι της καλυψης να ειναι απο πανω. Κοβουμε σε ορθογωνια κομματια (διατηρουμε στο ψυγειο).
Υλικα για τη ζυμη:
250ml χλιαρο γαλα
60γρ βουτυρο ή μαργαρινη λιωμενο
500γρ αλευρι
1 πακετακι ξερη μαγια
50γρ ζαχαρη
1 πρεζα αλατι
Υλικα για τη καλυψη της ζυμης:
50γρ βουτυρο
5 κουταλια της σουπας ζαχαρη
100γρ κρεμα γαλακτος
4 κουταλιες της σουπας μελι
300γρ αμυγδαλα φιλε
Υλικα για τη γεμιση:
2 φακελακια κρεμα ζαχαροπλαστικης και κρυο γαλα οσο και οι οδηγιες του παρασκευαστη.
Οδηγίες
Ανακατευουμε το βουτυρο μεσα στο χλιαρο γαλα και αφου ανακατεψουμε το αλευρι με τη μαγια ζυμωνουμε με το γαλα και τα υπολοιπα υλικα.
Αφηνουμε το ζυμαρι να διπλασιαστει σε ζεστο περιβαλλον. Βουτυρωνουμε ενα ορθογωνιο ταψι και ζυμωνουμε αλλη μια φορα. Το στρωνουμε στο ταψι και το αφηνουμε να διπλασιαστει για αλλη μια φορα περιπου 30 λεπτα αφου πρωτα το τρυπησουμε με ενα πιρουνι σε ολη του την επιφανεια.
Στο διαστημα αυτο ετοιμαζουμε το μειγμα της καλυψης ως εξης:
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το βουτυρο τη κρεμα γαλακτος,τη ζαχαρη και το μελι ανακατευοντας σε χαμηλη φωτια εως οτου γινει μια ομοιομορφη μαζα και τελος ριχνουμε τα αμυγδαλα. Αφηνουμε να κρυωσει (δεν το βραζουμε).
Στρωνουμε το μειγμα της καλυψης πανω στο ζυμαρι και ψηνουμε στους 200 βαθμους κελσιου για 20-25 λεπτα.
Ετοιμαζουμε τη κρεμα ζαχαροπλαστικης και τη βαζουμε στο ψυγειο.
Τελος αφου κρυωσει η ζυμη την κοβουμε στη μεση και τη γεμιζουμε με τη κρεμα. Προσοχη το κομματι της καλυψης να ειναι απο πανω. Κοβουμε σε ορθογωνια κομματια (διατηρουμε στο ψυγειο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου