ΥΛΙΚΑ:
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ.
- 250 γρ. βούτυρο.
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη.
- 200 ml. γάλα φρέσκο.
- 2 φλιτζ. καφέ εσπρέσο (βρασμένο).
- ½ ποτήρι κονιάκ.
- 3 μπάλες παγωτού βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ανακατευούμε σε ένα σκεύος το κονιάκ, το γάλα και τον εσπρέσο και εκεί μέσα βρέχουμε ελαφρώς τα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα μαζί με το μείγμα βουτύρου.
- Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και στρώνουμε πάνω το μισό μείγμα της κρέμας εσπρέσο.
- Προσθέτουμε το παγωτό βανίλια και ξανά μια στρώση κρέμας εσπρέσο.
- Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα κορμού και κλείνουμε τις άκρες του σαν καραμέλα.
- Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Για να σερβίρουμε κόβουμε τον κορμό σε φέτες και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου