Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Τιραμισού

Συστατικά
1 πακέτο πτι μπερ
2 ermol
2 ζαχαρούχα γάλατα
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια νες-καφέ
κακάο

Μακαροναδα που μοσχοβολαει

Συστατικά
1/2 κιλό σπαγγέτι
200 γρ. ανθότυρο
1 ποτήρι γάλα
Φρέσκα φύλλα μαντζουράνας, μέντας, βασιλικού ή ότι άλλο ταιριάζει στη γεύση σας
Φλούδα απο μισό πορτοκάλι
Κρουτόν
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Αλάτι και πιπέρι

Γλυκιά μπανανόπιτα

Κρέμα
50 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά (μόνο τους κρόκους)
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. corn flour
300 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κουλουράκια μπισκότο

Συστατικά
2 κιλα αλευρι αλατινη (περιπου)
1 κιλο φυτινη
2 αυγα
2 βανιλλιες αρωμα
1/2 κιλου ζαχαρη
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλιου
1 κ.γ. κοφτο σοδα
1 κ.γ. μπέικιν
2 κ.σ. βουτυρο σοφτ για το τελος

Γλυκό λαγουδάκι

Συστατικά
Ζαχαρόπαστα
Χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής
Χρώμα καφέ ζαχαροπλαστικής

Μαγειρίτσα

Υλικά:
1 συκωταριά
500g έντερο
12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με το μισό πράσινο φύλλο τους
1 μαρούλι κομμένο σε χονδρές λωρίδες
χυμός 2 λεμονιών
2 κρόκοι αυγών
3 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι

Fredoccino!!!

Υλικά:
1 1/2 φακελάκι ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (περίπου 2 κ.σ. κοφτές)
1/2 φακελάκι εσπρέσο (περίπου 1 κ.γ. κοφτό)
γάλα εβαπορέ
2-3 μπισκότα (π.χ. πτι-μπερ, digestive...)
ζάχαρη (όση θέλετε)
παγάκια

Σοκολατένια μπισκότα

Συστατικά:
για γέμιση
300γρμ κουβερτούρα
160γρμ βούτυρο
150γρμ κρέμα γαλακτος
600γρμ μπισκοτα τύπου μιράντα
για επικάλυψη
200γρμ κουβερτούρα
400γρμ ασπρη σοκολάτα

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σαλάτα με γιαούρτι

Υλικά:
2 αγγούρια
1 κουπα γιαούρτι σακούλας
1 κρεμμύδι φιλοκομμένο
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι
δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ

1 kg μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 μαρούλι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. ταχίνι
1 καρότο κομμένο στη μέση κατά μήκος
1 πατάτα, κομμένη στα 4
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Νόστιμο τυρόψωμο

Υλικα:
500 γρ αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένη
2 κ σ βούτυρο βιτάμ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ σ ρίγανη
1 κούπα φέτα τριμένη με το χέρι (αν θέλετε βάζετε παραπάνω)
1 χούφτα ελιές ψιλοκομμένες
1 ποτήρι νερό και λίγο ακομα
λίγο γάλα για το άλειμα
λίγο αλάτι (προαιρετικα)

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Λικέρ λεμόνι

Υλικα:
15 λεμόνια με χονδρή φλούδα
2 μπουκάλια vodka (των 750ml)100% proof
4 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ



ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμ. νωπή Μαγιά Μπύρας
3/4 φλιτζ. τσαγιού Ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού μαύρες Σταφίδες
1 κ.σ. Κανέλα
1/2 φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό Νερό

Σαλάτα με κοτόπουλο

Υλικα:
150 γρ κόκκινη πιπεριά
2 πόδια (κοτσάνια) σέλινο
2 καρότα
600 γρ στήθος κοτόπουλου
30 γρ πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους
60 γρ αγγουράκια τουρσί
5 κ.σ. (100 ml) παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
4 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ..σ μουστάρδα
100 γρ τυρί γραβιέρα
αλάτι / πιπέρι ανάλογα με το γούστο

Σοφρίτο λαχανικών με κρέμα ντομάτας

Υλικά:
12 μέτριες προς μεγάλες, βραστές γαρίδες
100 g. soffritto χορταρικών (σέλινο, καρότα, κρεμμύδια)
2 ντομάτες, για τον ζωμό
φύλλα βασιλικού, για τον ζωμό
1 πράσινη μεγάλη πιπεριά ζεματισμένη
4 φέτες ψωμί (κάποιων ημερών)
γάλα για το μαλάκωμα του ψωμιού
100 g. πατάτες βραστές
100 g. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
καυτερή πιπερίτσα αποξηραμένη
αλάτι
1 πατάτα για τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Για το soffritto χορταρικών (σέλινου, καρότου και κρεμμυδιών):
1 kg. κρεμμύδια
800 g. καρότα καθαρισμένα
1 ματσάκι σέλινο

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

1 κονσέρβα τοματάκια
1 ποτηράκι κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό σπανάκι
1/4 ματσάκι άνιθο
6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 μαρούλι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Μισό φλιτζ. αρακά
Μισό φλιτζ. λιαστές ντομάτες
3 πατάτες
4 αυγά
Κάπαρη
Άνηθος
1 κ.γλ. μουστάρδα ντιζόν
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιολαδο
μισό φλιτζάνι μπαλσάμικο ξύδι
2 κ.γλ. μουστάρδα
2 κ.γλ. μελί
300 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια
1 πακέτο κρουτόν
1 φλιτζάνι ρόδι

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Γλυκό με μπισκότα

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1 φάκελο κρέμα στιγμής βανίλια
1 φάκελο κρέμα στιγμής σοκολάτα
1 φάκελο γκαρνί λευκή
γάλα (για το χτύπημα των κρεμών)
τρούφα για επικάλυψη
κακάο (για το βούτηγμα των μπισκότων)

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού νερό
½ φλ. τσαγιού σταφίδα(μαύρη)
½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 κ.σ. κανέλα
1 ξυλάκι κανέλας

ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΥΛΙΚΑ

1ο Μείγμα
Μαγιά νωπή 80 γρ.
νερό χλιαρό 120 γρ.
150γρ. αλεύρι σούπερ κοσκινισμένο

2ο Μείγμα
φρέσκο βούτυρο 100γρ.
ζάχαρη 300γρ.
αυγά 200γρ.
γάλα φρέσκο 100γρ.
μαστίχα τριμμένη 2γρ.
μαχλέπι τριμμμένο 7γρ.
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
αλάτι 2γρ.
1 βανίλια σε σκόνη

3ο Μείγμα
αλεύρι σούπερ κοσκινισμένο 850γρ.

4ο Μείγμα
φρέσκο βούτυρο 100γρ. (λιωμένο χλιαρό)

Κουνέλι στη γάστρα...

Υλικά:
1 κουνελάκι
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 κουτάκι κονκασέ ντοματάκια
1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια (προαιρετικά)
2 κύβους λαχανικών
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες νερό ζεστό
τριμμένα mixed πιπέρια(μαύρο,άσπρο,ροζ,πράσινο)
αλάτι κατά βούληση
πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια

ΤΟΡΤΙΓΙΑ




ΥΛΙΚΑ
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. καλαμποκάλευρο
75 γρ. βούτυρο
1 φλ. νερό χλιαρό
1/2 κ.γλ. αλάτι

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Fruit Punch

Υλικά:
1½ φλ ζάχαρη
1 λίτρο δυνατό ζεστό τσάι
1 λίτρο πορτοκαλάδα
1 φλ. χυμό λεμονιού
1 λίτρο σόδα (ή gingerale)
φρέσκα φύλλα μέντας

Γιαλαντζί ντολμαδάκια

Υλικά:
1 βάζο των 50 φύλλων Αμπελόφυλα
300 γρ. Ρύζι
2 μεγάλα Κρεμμύδι(α)
1 ματσάκι Μαϊντανός
1 μικρός Άνηθος
λίγος Δυόσμος
1 κουτάλι σούπας κοφτό Αλάτι
1 κουτάλι γλυκού κοφτό Πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο

Τυροκροκέτες

Υλικά:
1/4 κιλό τυρί φέτα
1/4 κιλό τυρί κίτρινο τριμμένο
αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Μακαρόνια με σάλτσα

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
4 κουταλιές βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κουτί τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 φλυτζάνι νερό
3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

Σαλάτα με αυγά

Υλικά:
6 αυγά βραστά σφικτά
3/4 φλυτζάνι λάδι
1/4 λεμόνι στιμμένο
1/3 φλυτζάνι μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι

Εύκολη γαλατόπιτα

Υλικά:
10 αυγά
7 φλυτζάνια γάλα
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλλια
1 κουτάκι φύλλο για πίτα
1/2 φλυτζάνι βούτυρο

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ζυμαρόσουπα

ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνι του τσαγιού αστράκι (ζυμαρικό)
1φλυτζάνι του τσαγιού ταχίνι
χυμός από ένα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
αλάτι-πιπέρι
1 λίτρο νερό ή 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

για το ζωμό λαχανικών θα χρειασθούμε:
2 λίτρα νερό
3 καρότα
1 κλαδάκι σέλινο
2 ντομάτες κομμένες στη μέση
2-3 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
Αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.

Σάλτσα με νοστιμιά μήλου

ΥΛΙΚΑ:
4 μεγάλα μήλα
25 γρ.αλατισμένο βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
50 γρ.καστανή ζάχαρη
100 ml.μηλόξυδο

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ




ΥΛΙΚΑ

2 μετριες μελιτζάνες
1/2 κ.γλ. αλατι
30 ml ελαιόλαδο
15 ml ξυδι
1 σκελιδα σκορδο
1 κ.γλ. μουσταρδα
ψίχα από 2 καρυδια

Κεκάκι καρύδα

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
2 ποτ. νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτ. νερού μπύρα
2 πακετα αλεύρι φαρίνα
ξυσμα πορτοκαλιού
ινδική καρύδα τριμμενη για πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
400γρ. μαρμελάδα της αρεσκιας σας
1 ποτ. νερού ψιλοκομμένα καρύδια
Για το σιρόπι:
2 ποτ. νερό
2 ποτ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σοκολατένιος πειρασμός

ΥΛΙΚΑ:
6 κουταλιές βούτυρο
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
200 γρ. σοκολάτα υγείας
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Κεφτεδάκια με γέμιση ντομάτας

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κούπα δυόσμο και μαιντανό ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Ιταλικός τόνος

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. πένες
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
μισό κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
μισή κούπα γλυκιά γραβιέρα
3 κουταλιές βούτυρο
3-4 ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
την φλούδα απο ένα πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ:
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μαργαρίνη
4 αυγά

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μεθυσμένες φράουλες

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. φράουλες
2 μεγάλα πορτοκάλια
1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1 πρέζα βανίλια
2 κ. σ. νερό
2 κ. σ. Κονιάκ
300 γρ. σαντιγύ
2 ακτινίδια

Πάστα φλώρα

ΥΛΙΚΑ:
130 γρ. Βούτυρο
240 γρ. Ζάχαρη
3 Αυγά
1 κ.κ. Σόδα
500 γρ. Αλεύρι
Βούτυρο και Τριμμένη Φρυγανιά για τα Ταψάκια
6 κ. σ. Μαρμελάδα Βατόμουρο

Γιουβετσάκι

ΥΛΙΚΑ:
1½ κιλό μοσχαρίσια ή αρνίσια σπάλα σε μερίδες
1 κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομμάτια ή 800 γραμ. ντοματάκια σε κονσέρβα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
3 κουταλιές κοφτές φρέσκο βούτυρο
2 κούπες κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι
1 λίτρο ζεστό νερό
½ κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Η πιο νόστιμη πράσινη σαλάτα

ΥΛΙΚΑ:
1 Μαρούλι
75 γρ. Ροκφόρ
1/2 φλ. Κρέμα Γάλακτος
2 κ. σ. Χυμό Λεμονιού
1 κ. σ. Κονιάκ
Άσπρο Πιπέρι
Μανιτάρια

Θα γλυφετε τα δαχτυλα σας

ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνα σπορέλαιο
2 φλυτζάνες ζάχαρη
3 φλυτζάνες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι
1/2- 1 φλυτζάνα τριμένη σοκολάτα
3 αυγά
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Χτυπάμε καλά το λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Κατόπιν βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι και λίγο λίγο το αλεύρι.
Τέλος ρίχνουμε την καρύδα, την βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού και την τριμένη σοκολάτα.
Βάζουμε το μίγμα μας σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 περίπου 1 ώρα.
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!!!

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μαυρο δασος......

Υλικα:
Παντεσπάνι σοκολάτας:
5 αυγά
1/2 φλυτζ. βούτυρο λιωμένο (οχι καυτό)
1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
1 1/2 φλυτζ. αλεύρι
1/2 φλυτζ. κακάο
2 1/2 μπέκιν σόδα
3/4 φλυτζ. ζάχαρη
Σιρόπι για παντεσπάνι:
1 ποτήρι νερό
1/3 φλυτζ.ζάχαρη
3 κουταλ. σουπας ρούμι ή λικέρ κεράσι ή λικέρ βύσσινο
Γέμιση:
1 δόση Ganache creme
1 κουτί κρέμα μόρφατ( μεταλικό κουτάκι)
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη για την σαντιγύ και 1 βανίλια
Σάλτσα βύσσινου:
1 βάζο γλυκό βύσσινο
1/2 ποτηράκι κρασιού νερό
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Για την διακόσμηση ρολάκια σοκολάτας:
Μισή σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλ. σούπας γάλα
1 κουτ. γλυκ. λιωμένο βούτυρο ή λάδι

Οδηγιες:
Φτιάχνουμε ενα παντεσπάνι ανακατεύοντας πρώτα όλα τα στερεά μόνα τους με ένα αναδευτήρι μαρέγκας. (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέκιν).
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε τα υγρά (αυγά, κονιάκ, βούτυρο).
Και μετά τα ενώνουμε ρίχνοντας τα στερεά στα υγρά και ανακατεύοντας απαλά με το αναδευτήρι (όχι μίξερ).
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι αν πρόκειτε να το χωρίσουμε μόνοι μας ή 3 μικρά για να το έχουμε έτοιμο χωρισμένο. (Το ύψος του μίγματος στα ταψάκια πρέπει να είναι 1 πόντος περίπου γιατι φουσκώνει).
Ψήνουμε στους 200 C απο 25 λεπτά τα 3 ταψάκια ή 40 λεπτά περίπου το ένα ταψί.
Ελέγχουμε πάντα με ένα μαχαίρι, πρέπει να βγαίνει καθαρό.
Φτιάχνουμε την κρέμα Ganache σύμφωνα με την συνταγή.
Χτυπάμε την μόρφατ σε σαντιγύ με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αδειάζουμε το βύσσινο σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα μέχρι να γίνει πιο πυκνό. Αποσύρουμε αμέσως γιατί καίγεται εύκολα και χάνεται το άρωμα.
Φτιάχνουμε και το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (δεν ζεσταίνουμε).
Αφου κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε σε δυο ή σε τρία επίπεδα ανάλογα το ύψος που έχει πάρει.
Στρώνουμε σε πιατέλα παντεσπάνι ποτίζουμε καλά με το σιρόπι απορροφάει αρκετό (μπορεί να χρειαστει να φτιάξετε κι άλλο)
Έπειτα βάζουμε μια στρώση παχιά Ganache, κατόπιν σαντιγύ κάνοντας λίγο πιο ψηλή την περίμετρο για να μπεί η σάλτσα βύσσινου που τοποθετούμε αμέσως αφου πρώτα έχει κρυώσει.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα παντεσπάνια.
Στο τέλος απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την σαντιγύ.
και διακοσμούμε με τα ρολάκια σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα.

Κριθαρακι με μανιταρια

Υλικα:
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
150 γρ μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
2 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένες)
2 φλ. κριθαράκι
5 φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερο)
1/2 φλ. κρασι λευκό
παρμεζάνα τρμμένη
φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο 2 κ.σ
αλάτι
πιπέρι

Οδηγιες:
Σωτάρω μανιτάρια, κρεμμύδι και σκόρδο 10'.
Προσθέτω κριθαράκι και συνεχίζω να σωτάρω για λίγο. Σβήνω με κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
Κρατάω τον ζωμό ζεστό και μαγειρεύω όπως το ριζότο σιγά - σιγά.
Βάζω και μαιντανό, ανακατεύω.
Πασπαλίζω με παρμεζάνα και σερβίρω.

Muffins

Υλικα:
2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 - 1 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα

Οδηγιες:
Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε μαζί το αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι και μαγιά. Μετά ρίχνουμε και το βούτυρο με τα 3/4 γάλα και αν η ζύμη μας είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπώλ και τυλίγουμε τη ζύμη με μια πετσέτα. Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Χωρίζουμε την ζύμη σε έξι ίσες μπάλες.
Μεταφέρουμε τις μπάλες σε περγαμηνή ή σε λαδόκολλα και τις ψεκάζουμε ή τις αλείφουμε ελαφρώς με λαδάκι. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο (προαιρετικά). Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις μπάλες πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας ανάμεσά τους μία απόσταση για να φουσκώσουν.
Καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη χαλαρά και αφήνουμε να φουσκώσουν για αλλη μία ωρίτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το αλείφουμε με λιγο λαδάκι. Μεταφέρουμε προσεκτικά τις μπάλες λίγες καθε φορά, όχι όλες μαζί.
Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 5-8 λεπτά και οι πλευρές τους πρέπει να ομαλοποιηθούν/ισιώσουν. Όταν τα δούμε και είναι σαν να πάνε να καούν, τα αποσύρουμε με μία σπάτουλα και τα μεταφέρουμε γρήγορα σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 για 5-8 λεπτά.Τέλος, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία τους για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα κόψουμε στη μέση και τα σερβίρουμε. Σερβίρουμε με βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Λικέρ πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:
φλούδα από δέκα ποτροκάλια χωρίς το εσωτερικό μέρος τους
ένα λίτρο βότκα
ένα κιλό ζάχαρη
ένα λίτρο νερό
ένα ξυλάκι κανέλα

Μουσταλευριά

ΥΛΙΚΑ:
σουσάμι
1/2 φλυτζάνι νερό
1/2 φλυτζάνι νισεστέ
3 1/2 φλυτζάνια μούστο
κανέλλα
αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κρεμμύδι προαιρετικό
300 γρ. ταραμάς λευκός
2 μεγάλες φέτες (ψίχα) ψωμιού
2 φλυτζάνια λάδι
λεμόνι όσο θέλετε
μαϊντανός

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ




ΥΛΙΚΑ

700 γρ. αλεύρι σκληρό
3 κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.γλ. ξηρή μαγιά
400 ml χλιαρό νερό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
σουσάμι, παπαρουνόσπορος

Ο οργασμος των κρεατων...

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό χοιρινή τηγανιά
2 στήθη κοτόπουλο
3 χρωματιστές πιπεριές
1 κουτί ΚΝΟRR με γεύση εξωτικό κάρυ
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 πακέτο πίτες τορτίγια
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Ξεκινάμε με το χοιρινό κρέας που το βάζουμε σε μια γάστρα με τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε για ψήσιμο περίπου 40 λεπτά.
Έπειτα πέρνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους. Κατόπιν μέσα στο κουτί της ΚNORR περιέχει οδηγίες για το μαρινάρισμα και τη σάλτσα κάρυ που θα χρειαστείτε για το κοτόπουλο όπου μέσα σε 15 λεπτά θα το έχετε μαγειρέψει κιόλας. Ρύζι περιέχει επίσης το κουτί με το κάρυ όπου το βράζετε για 10 λεπτά.
Τέλος ζεστένετε τις πιτούλες στο φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό και τις τοποτοθετείτε στον πάτο του πιάτου που θα σερβίρετε. Απο πάνω βάζετε λίγο απο το κοτόπουλο, λίγο απο το χοιρινό, στο πλάι το ρύζι με σάλτσα που περρίσεψε απο το κοτόπουλο και τέλος μια κουταλιά απο τα φασόλια.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Καμικάζι

ΥΛΙΚΑ:
1 μέρος βότκα
1 μέρος λικέρ Triple Sec (πχ Cointreau ή Grand Marnier)
1 μέρος χυμό lime ή λεμονιού (Το ποτό φτιαχνεταί παραδοσιακά με lime)
1 φέτα lime/λεμόνι για το γαρνίρισμα

Μπουγιουρντί

ΥΛΙΚΑ:
1 παχιά φέτα...φέτας!
3 φέτες κασέρι
2 φετούλες ντομάτα
1/2 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι
Προαιρετικά μπούκοβο

ΓΑΥΡΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΟΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. γαύρο
500 γρ. ντομάτες
100 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml ελαιόλαδο
10 ml ούζο
Πιπέρι

PAVLOVA-ΠΑΒΛΟΒΑ

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρέγκα θα χρειαστούμε:
4 ασπράδια
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα λεμονιού

Για τη sauce θα χρειαστούμε
400 γρ. φράουλες
40 γρ. ζάχαρη


Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Bloody Mary σπιτικό

ΥΛΙΚΑ:
3 κ.σ. βότκα
6 - 8 κ.σ. τοματοχυμό
1 - 1 ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
2 - 3 σταγόνες ταμπάσκο
2 - 3 σταγόνες γούστερ σος (Worcestershire)
αλάτι, πιπέρι