Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Λαζάνια με ρικότα και σπανάκι

  • ΥΛΙΚΑ:
  • 1 kg σπανάκι, καθαρισμένο
  • 3 αυγά, χτυπημένα ελαφρά
  • 2 φλιτζάνια (400γρ) ρικότα
  • 1/4 φλιτζανιού (20γρ) χοντροτριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι (375ml) σάλτσα ντομάτας σε μπουκάλι
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 1 φλιτζάνι (120γρ) χοντροτριμμένου τυρί τσένταρ

  • ΟΔΗΓΙΕΣ:
  • Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 5 λεπτά.
    Βράζετε σε νερό, ατμό ή φούρνο μικροκυμάτων, το σπανάκι μέχρι να μαράνει και το στραγγίζετε. Βγάζετε όσο πιο πολύ υγρό μπορείτε από το σπανάκι και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Αναμιγνύετε το αυγό, ρικότα, παρμεζάνα και κρεμμύδι σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε στο σπανάκι.Ύστερα απλώνετετη μισή σάλτσα του ζυμαρικού στη βάση ενός ξέβαθου λαδωμένου ταψιού. Το καλύπτετε με 3 φύλλα λαζάνια και από πάνω βάζετε 1/3 του μίγματος σπανακιού. Καλύπτετε το στρώμα σπανακιού με τρία φύλλα λαζάνια, επαναλαμβάνετε τα στρώματα με το υπόλοιπο μίγμα σπανακιού και τα υπόλοιπα φύλλα λαζάνια.  Τέλος βάζετε πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα και ρίχνετε από πάνω το τυρί τσένταρ.Μετα καλύπτετε τα λαζάνια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε φούρνο μέτριας θερμοκρασίας για 40 λεπτά.Τέλος βγάζετε το αλουμινόχαρτο, τα ψήνετε για ακόμα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου